mandag 1. juni 2009

Litt provosert

Jeg har alltid likt å se på Slankekrigen på TV-Norge, men i går kveld klarte jeg å bli provosert av samme program.

Det som provoserer meg er at dette programmet er ment som "inspirasjon" for en nasjon med større problemer med overvekt enn vårt eget land, men er det inspirerende å se at overvektige plages og pines til de ramler sammen eller spyr? Føler det er så totalt missvisende i forhold til hva som skal til for å gå ned i vekt... man må jo ikke pine seg selv til man spyr, hvilken treningsglede gir det? For meg var trening et ork før jeg ble med på VK, for jeg antok at det ville gjøre meg enda mer sliten - faktum var jo at trening gav meg mer energi. Dette er IKKE noe Slankekrigen klarer å formidle med sin "pinetaktikk".

I tillegg er jeg rimelig sinna på at folk som går ned 4kg på EN UKE gråter fordi de har gått ned lite - HALLO! Kan ikke fatte og begripe at det kan være sunt å gå ned 8-12 kg på EN UKE! Kan ikke klare å begripe at det kan være "godt for en kropp" å oppleve.

Målet bør jo heller være å endre sin livsstil, gjennom rett mengde mat og drikke, hyppige måltider og trening man trives med. Det å endre sin livsstil og sine tanker bør være såpass overkommelig at man faktisk klarer å holde ut med endringen. Det man må kvitte seg med er gamle tankemønstre og belønningssystemer - ikke mer sofasliting med masse usunne "godsaker" - ikke mer mat som belønning om man er "flink", eller mat som trøst om man er sliten, eller føler andre behov for trøst.

Noe av årsaken til at tradisjonelle slankekurer ikke virker så godt i lengden er at de er "noe utenom det normale", og når man skal tilbake til "normalt liv og normal mat" faller man tilbake til gamle handlingsmønstre og tankemønstre.

Slankekrigen har et STORT problem ved at det nettopp er en KRIG der man har det STYGGTRAVELT med å gå ned enorme mengder kilo HVER uke. En livsstilsendring bør man ha god tid på, ikke stresse (med det også), men ta tiden til hjelp.

Det må da være superviktig å IKKE gi opp, fordi det blir for tøft å endre sine tankemønstre?!?

2 kommentarer:

  1. Så enig med deg, Duden!
    Eg kjente også at eg ble sint da eg så på...

    Takk og pris for at vi har mulighet til å gjøre det annerledes!

    SvarSlett
  2. Veldig godt innlegg, Duden! *tommel fra meg*
    Dette vi er med på fører (forhåpentligvis) til varige endringer i livsførsel =)

    SvarSlett